Vorige week sprak ik nog even na met een coachee na zijn personal training in de sportschool. Wat sommigen van jullie misschien niet weten, is dat ik naast online coaching ook personal trainingen geef in een gym. Anyway, we spraken dus nog even na. En het gesprek ging over coachen. Wat er nu zo bijzonder aan is.
Voor mij gaat het veel verder dan eetschemaatjes maken en sportplannen opstellen. Het gaat om mensen vooruit helpen. Om het nemen van actie. Als progressie maken zo makkelijk was als het volgen van een eetplan (voor langer dan een week), dan had iedereen het lichaam van zijn of haar dromen, voelde iedereen zich elke dag energiek en zou goal na goal gecrusht worden.
De praktijk blijkt echter toch nét even iets weerbarstiger. Mijn rol als coach is om mensen te helpen het grotere plaatje te laten zien. En wat ook heel belangrijk is: het doel van coaching is om het doel het doel te laten blijven. Lees dat nog maar eens twee keer terug 🙂
Veel mensen ontbreekt het niet aan de kennis of kunde, maar vinden het lastig om dit op zichzelf toe te passen. Wat ik mooi vindt aan mijn rol als online coach is dat ik mensen daarin vooruit mag helpen. Door samen kleine actietjes te bepalen waardoor het gestelde doel steeds een klein stukje dichterbij komt. Meestal is dat doel vetverlies, maar soms ook aankomen in spiermassa. De allergrootste transformatie zit vaak van binnen. Wanneer iemand zich na een coachingstraject lekkerder in zijn of haar vel voelt zitten, meer energie heeft, de dingen kan doen die ‘ie leuk vindt en daardoor meer zelfvertrouwen heeft. Uiteindelijk denk ik dat het altijd daar om hoort te gaan.
Als je nieuwsgierig bent wat ik voor jou kan betekenen, plan dan een gratis intake met me in of laat HIER een bericht voor me achter.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *