Coaching naar meer zelfvertrouwen:
mijn verhaal als coach Antonis

Coach Antonis

Precision Nutrition Level 2 Master Coach, Personal trainer

Goed dat je even de tijd neemt om wat meer over mij te weten te komen. Mijn naam is Andonny, maar velen kennen mij als coach Antonis. Ik beschouw mijn hele leven als een voorbereiding op wat ik nu doe: anderen helpen om hun zelfvertrouwen te vergroten door te werken aan een fitter, strakker en krachtiger lichaam.

Mijn persoonlijke reis naar meer  zelfvertrouwen was niet altijd gemakkelijk. Terugkijkend naar mijn tijd op de lagere school herinner ik me dat ik weinig vriendjes had. Ik paste niet goed tussen de voetballende of oorlogje-spelende jongensgroepen en bracht daardoor veel tijd alleen door of met een paar vriendinnetjes. Die onzekerheid ging door tijdens mijn puberteit en mijn twintiger jaren. Ik voelde me onzeker over mijn geaardheid, mijn dunne en jongensachtige lichaam, mijn relaties en mijn plek in de maatschappij. Ik zat nooit echt lekker in mijn vel en was onzeker over mijn levensdoelen.

In de zomer van 2011 ontdekte ik het hardlopen. Op dat moment stopte ik met roken en besloot ik dat ik aan mijn conditie moest werken. Dit was een enorme stap voor iemand die tijdens de gymlessen op school altijd een zelfgeschreven ‘’briefje van mijn moeder’’ bij zich had om niet te hoeven gymmen.

Hardlopen werd al snel een hobby die ik adoreerde. Tijdens het hardlopen voelde ik me bevrijd. Ik nam mijn hardloopschoenen overal mee naartoe en rende in verschillende delen van de wereld, zoals Luxemburg, Australië, Griekenland en Duitsland.

 

Niet veel later besloot ik mijn eerste stappen in de sportschool te zetten. Ik merkte dat het werken aan mijn lichaam me meer zelfvertrouwen gaf. Terwijl ik mijn lichaam zag veranderen en mannelijker worden, begon ik rechter op te lopen. Ik begon mijn mening vaker te uiten en voelde me steeds meer in mijn vel zitten. De gedachte ‘ik doe er niet zo toe’ veranderde in ‘ik mag er wezen’.

Sporten en een gezonde levensstijl gaven me niet alleen meer zelfvertrouwen, maar ook een identiteit en een stem. In 2018 besloot ik me volledig om te scholen tot fitnessinstructeur, online personal trainer en voedings- en veranderingscoach. Mijn missie werd duidelijk: zoveel mogelijk mensen helpen die zich net zo onzeker voelen, om welke reden dan ook, om te werken aan een fitter, strakker en krachtiger lichaam. Hierdoor kunnen ze meer zelfvertrouwen opbouwen en zich weer comfortabel in hun eigen vel voelen.

Het belang van coaching voor meer zelfvertrouwen

Coaching voor meer zelfvertrouwen speelt een cruciale rol in mijn levensverhaal en mijn missie als coach Antonis. Zelfvertrouwen is de basis van persoonlijke groei en welzijn. Het kan de sleutel zijn tot het overwinnen van onzekerheden en het bereiken van je volledige potentieel. Mijn eigen ervaring heeft me laten zien hoe het verbeteren van fysieke gezondheid en het ontwikkelen van een positief zelfbeeld hand in hand kunnen gaan. Als je meer zelfvertrouwen wilt opbouwen en je comfortabeler wilt voelen in je eigen huid, dan kan coaching een krachtig hulpmiddel zijn om je op weg te helpen. Klik hieronder op de knop om meer te leren over coaching hoe het jou kan helpen, net zoals het mij heeft geholpen.