Ik begeleid drukbezette moeders naar een slanker, gebalanceerd leven met praktische, haalbare stappen.

Melánie

Coach

Gespecialiseerd in sporten met blessures/lichamelijke klachten en tegelijkertijd werken aan een slanker lijf.

Wat goed dat je een kijkje komt nemen om te zien wie ik ben! 

Mijn naam is Mélanie Schaafsma, mama van een groot en dynamisch gezin. Ik ben gepassioneerd fit coach met een missie om anderen te inspireren en begeleiden naar een gezonde, energieke levensstijl. 

Vroeger was het voor mij heel vanzelfsprekend dat ik slank was. Ik kon eten wat ik wilde zonder de gevolgen ervan te zien. Ondanks dat was ik altijd onzeker over mijn eigen lichaam. Ik deed veel aan sport; zwemmen, jiu jitsu, karate en daarnaast was ik te vinden in de plaatselijke ‘sportschool’. Dit was een loods met een kleine krachthonk, waar alleen een kleedkamer voor mannen was. Ik was een jaar of 15 toen ik hiermee kennis mocht maken, daar ontstond mijn liefde voor de gewichten. 

In de loop van de jaren ontdekte ik hoe belangrijk een gezond en fit lichaam was. Zowel fysiek als mentaal. In mijn werk maakte dat tenslotte het verschil tussen veilig tussen komen of niet. Ik nam het altijd voor lief, totdat ik een blessure met grote gevolgen opliep. Dit kostte mijn carrière en ik moest leren accepteren dat niet alles vanzelfsprekend was. Het vertrouwen in mijn lichaam raakte ik kwijt. Door artsen werd ik afgeremd, ik mocht wel bewegen maar geen zware belasting. Door de hulp van diverse coaches leerde ik dat met de juiste techniek, het luisteren naar je lijf en het vertrouwen te hebben, dat er veel meer mogelijk is dan dat gedacht werd. Ik ontdekte opnieuw de krachtsport. Ik leerde mijn grenzen weer te verleggen. Niet alleen fysiek maar ook mentaal werd ik sterker. 

Dit inspireerde me om me te verdiepen in de wereld van fitness en gezondheid. Met deze ervaring, ben ik vastberaden om anderen te helpen hun doelen te bereiken en een positieve verandering te omarmen.

Mijn filosofie

Mijn benadering van fitness gaat verder dan alleen fysieke oefeningen; het omvat ook mindset, voeding en levensstijl. Ik geloof in het creëren van duurzame gewoonten die passen bij de unieke behoeften van elk individu. Samen werken we aan het opbouwen van kracht, uithoudingsvermogen en zelfvertrouwen.

Wat mij onderscheidt

Wat mijn aanpak onderscheidt, is dat ik verder kijk dan de belemmeringen die we onszelf vaak hebben opgelegd. Uit ervaring weet ik dat er zoveel meer mogelijk is, qua planning maar ook fysiek. Of je nu op zoek bent naar gewichtsverlies, spieropbouw, of algemene verbetering van je welzijn, ik bied gepersonaliseerde begeleiding en ondersteuning.

Ik kijk ernaar uit om samen met jou aan de slag te gaan en je te helpen je fitnessdoelen te bereiken. Laten we samen werken aan een gezonder, gelukkiger en energieker leven!