“Ik ga terug aan mijn gezondheid werken zodra …
… het minder druk is op mijn werk.
… het nieuwe jaar begint.
… ik op vakantie ben geweest.
… de verbouwing achter de rug is.’’

De meesten van ons kunnen een aantal waardige redenen bedenken voor het nemen van een “adempauze” van onze inspanningen op het gebied van gezondheid en fitness, zeker nu.

Maar vaak komt het allemaal neer op de enige essentiële reden:
‘Het leven is druk en stressvol. Ik moet op ‘pauze’ drukken totdat ik in een rustiger vaarwater kom en minder van mijn energie opgeslokt wordt. ‘

Alleen het punt is … het gaat nooit echt rustiger.

Dus we komen vast te zitten in een eindeloze cyclus: We geven 200 procent aandacht aan onze gezondheid en fitheid en geven vervolgens onvermijdelijk op wanneer het minste of geringste onze workout, gezonde voeding of vast slaap patroon in de weg staat.

Met die alles-of-niets benadering kom je nooit echt ergens. Hoe ga jij hiermee om? Zit je in de alles-of-niets trein of kies je voor de gulden middenweg?

Bewustere keuzes maken In alle facetten van je leven: beweging, voeding, slaap, sociaal leven, stress reductie, je omgeving. Wanneer je kleine aanpassingen toepast op elk van deze onderdelen dan maak je op lange termijn enorme stappen vooruit.

Deze kleine aanpassingen kunnen bestaan uit: je auto verder parkeren, ’s morgens tien push ups naast je bed, een extra salade bij je lunch, 1 nieuw gezond recept per week uitproberen, een kop thee vlak voor het slapengaan, jezelf inzetten voor een andere met kleine gebaren zoals een maaltijd voor een buur die slecht te been is, 1 minuut per dag bewust op je ademhaling letten, 10 minuten mediteren, triggers uit de koelkast halen. Ik kan zo nog wel even doorgaan.

Met deze kleine aanpassingen werk je rustig en gestaag aan een gezondere levensstijl zonder daarvoor meteen levens-ingrijpende veranderingen toe te hoeven passen die je niet langer dan een week volhoudt. Good luck!

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *